+48 18 20 11 317 mobile + 48 728 864 485 Karolówka Hotel Zakopane ul. Chłabówka 1

Menu – Śniadanie Wielkanocne Zakopane Restauracja Hotelu Dwór Karolówka

śniadanie wielkanocne Zakopane

Wielkanocna oferta restauracji Karolówka - Świąteczne Menu Pakietu Wielkanoc 2024

Nasza specjalna oferta – niedzielne Śniadanie Wielkanocne 31.03.2024r

Zapraszamy w godzinach od 8.00 do 11.00

Wielkanocne śniadanie – bufet z dodatkowym wyborem specjalnych w tym dniu przysmaków świątecznych :

  • Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą
  • Jajka faszerowane
  • Podhalańskie wędliny świąteczne i sery
  • Galantyny, tymbaliki, roladki szynkowe z chrzanem w auszpiku
  • Pasztety
  • Sałatki i pasty
  • Chrzan z jajkami do wędlin…
  • Świąteczne ciasta, kawa z ekspresu, soki, owoce bez ograniczeń

Menu Wielkanocne – cennik Wielkanoc Zakopane 2024

codziennie specjalne śniadania świąteczne – bufet od 8.00 do 10.00 niedziela 31.03.24r – Śniadanie Wielkanocne – bufet od 8.00-11.00 obiadokolacje z deserem serwowane od 13.00 do 21.00
cena 80.00 PLN cena 140.00PLN cena 100.00PLN
  • Dzieci od 3 do 10 lat – zniżka 30% (obiadokolacja z deserem – porcja dla dzieci)

Menu Wielkanocne – Wielkanoc Zakopane 2024

Codziennie śniadania w formie bufetu szwedzkiego dania ciepłe i zimna płyta, codziennie ciasto świąteczne, kawa z ekspresu, herbata, soki, owoce – bez ograniczeń.

Obiadokolacje – każdego dnia do wyboru dwie wersje menu: zup, dań głównych, deserów, oraz lampka wina lub woda mineralna dla dzieci kompot .

Wielki Piątek

Obiad
ZUPA:

  • Rosół z makaronem
  • Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE:

  • Ryba miruna w cieście koperkowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej
  • Grillowany filet z kurczaka z bekonem i serami regionalnymi, ziemniaki opiekane, mix sałat

DESERY:

  • Truskawkowy deser w stylu Panna Cotta
  • Ciasto W-Z – czekoladowy biszkopt z bitą śmietaną i wiśniami

Wielka Sobota

Obiad
ZUPA:

  • Rosół z makaronem
  • Krem cebulowy z serowymi grzankami

DANIE GŁÓWNE:

  • Roladka drobiowa na parze z nadzieniem z suszonych pomidorów i mozzarelli, w sosie estragonowym z ziemniakami puree i zestawem surówek
  • Szynka wieprzowa z sosem borowikowym z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami z chrzanem i jabłkiem

DESER:

  • Deser lodowy z Advocatem
  • Pascha Wielkanocna

Niedziela Wielkanocna

Obiad
ZUPA:

  • Rosół z makaronem
  • Barszczyk czerwony na wędzące z kołdunami z jagnięciną

DANIE GŁÓWNE:

  • Polędwiczki wieprzowe na musie czosnkowym z marynowanymi pomidorami i ziemniaczanymi kopytkami
  • Pierś z indyka w towarzystwie pieczarek duszona w białym winie, ziemniaki pieczone z rozmarynem i surówka z białej kapusty

DESER:

  • Gruszka na kruchym cieście z miodem i gorgonzolą
  • Deser lodowy Stracciatella z bitą śmietaną i czekoladą

Poniedziałek Wielkanocny

Obiad
ZUPA:

  • Rosół z makaronem
  • Kwaśnica na boczki z wędzonym żeberkiem

DANIE GŁÓWNE:

  • Łosoś w sosie serowo szpinakowym z ryżem, bukietem warzyw na parze
  • Udziec jagnięcy w sosie własnym z selerowym puree i fasolką szparagową

DESER:

  • Ciasto wiosenne – Leśny Mech
  • Fantazja lodowa z owocami i bitą śmietaną

Śniadanie Wielkanocne Hotel Dwór Karolówka Restauracja Zakopane