+48 18 20 11 317 mobile + 48 728 864 485 Karolówka Hotel Zakopane ul. Chłabówka 1

[:pl]

Menu Restauracji Hotelu Dwór Karolówka***

Oferta dań a’la carte serwowanych w restauracji hotelu.

Przystawki

  • Carpaccio z polędwicy wołowej + grzanki czosnkowe
  • Grillowany oscypek z sosem żurawinowym
  • Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami zapieczona serem owczym na mixie sałat
  • “Owijacze” – schab i ser w chrupiących plastrach boczku z chrzanem
  • Deska serów i wędlin
  • „Moskole” – góralskie placki z tłuczonych ziemniaków, pieczone na blasze podawane z masełkiem czosnkowym i bryndzą
  • Roladki z szynki parmeńskiej z grillowaną cukinią i parmezanem

Sałatki

  • Sałatka z wędzonym pstrągiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Barszcz czerwony solo / z uszkami
  • Krem z pomidorów z mozzarellą
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą

Dania główne

  • Golonka po zbójnicku
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym podane z ziemniakami puree i warzywami grillowanymi
  • Kotlet schabowy podany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
  • Pierogi z mięsem i skwarkami
  • Karczek z grilla podany z moskolami i mixem sałat
  • Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami i marchewką podana z ziemniakami i mixem sałat w sosie estragonowym
  • „SAKIEW GÓRALSKA” – filet z kurczaka nadziewany szynką i serami regionalnymi podany z puree ziemniaczanym i zestawem surówek
  • GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA podany z frytkami i zestawem surówek
  • Polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu podana z ziemniakami z patelni i grillowaną cukinią
  • PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ   lub  SOLO
  • GULASZ WOŁOWY W KOCIOŁKU podany z pieczywem
  • Kofty baranie podane z frytkami na mixie sałat z dipem czosnkowym
  • Udziec barani podany z kopytkami ziemniaczanymi i buraczkami glazurowymi
  • Pstrąg z potoka z migdałami podany z ziemniakami opiekanymi i mixem sałat
  • Pstrąg z pieca podany z ziemniakami z koperkiem i bukietem warzyw
  • Filet z dorsza na parze z warzywami i ryżem

Makarony

  • Spaghetti z szynką parmeńską, pomidorami i rukolą
  • Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami
  • Pappardelle w sosie borowikowym i polędwiczką wieprzową

Dla dzieci

  • PRZYSMAK KUBUSIA PUCHATKA (filet z kurczaka panierowany + frytki + surówka)
  • WESOŁY SMERF (sola panierowana + ziemniaki puree + surówka)
  • LEŚNY ŁASUCH (pulpeciki z drobiu w sosie śmietanowym + ziemniaki puree + surówka)
  • NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI  /LUB Z KONFITURĄ

Desery

  • SERNIK WIEDEŃSKI
  • SZARLOTKA
  • SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI WANILIOWYMI
  • LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ
  • DESER LODOWY Z OWOCAMI
  • LODY CZEKOLADOWE Z ADWOKATEM
  • LODY WANILIOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Specjały z pieca chlebowego i rusztu

  • Polędwica wołowa dojrzewająca z rusztu ok. 1,6 kg – ok. 256,00 PLN/ok. 8 porcji (wymagana rezerwacja z 1 dniowym wyprzedzeniem)
  • Łosoś z rusztu ok.2,5 kg – ok. 165,00 PLN/ok. 10 porcji (wymagana rezerwacja z 1 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone prosię ok. 20 kg – 960,00 PLN/ok. 40-50 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone prosię faszerowane mięsem/mięsem z kaszą ok. 25 kg – 1200,00 PLN/ok. 50 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczona szynka z kością ok. 8 kg – 400,00 PLN/ok. 30 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone jagnię ok. 12 kg – 600,00 PLN/ok. 15 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)

Ustalenia odnośnie zamówienia należy złożyć telefonicznie lub mailowo z tygodniowym wyprzedzeniem w recepcji hotelowej.

OFERTA GASTRONOMICZNA DLA GRUP

[:en]

Menu – Hotel & Restaurant Dwór Karolówka***

A’la carte dishes offer served in the restaurant of the hotel.

“Starters”

  • Carpaccio of beef with croutons
  • Regional oscypek cheese from the oven
  • Tart stuffed with spinach, tomatoes and blue cheese , baked with sheep cheese
  • “Rollers” – pork and cheese rolled in crunchy bacon slices with horseradish
  • Board of cheese and sausages
  • “Moskole” – highlander pies with mashed potato, baked on a baking tray, served with garlic butter
  • Rolls with grilled zucchini, carrots and parmesan cheese in Parma ham

“Salads”

  • Salad with smoked trout
  • Greek salad
  • Salad with grilled chicken

“Soups”

  • Broth with noodles
  • Beetroot soup with or without dumplings
  • Tomato and mozzarella cream
  • Traditional Polish leaven tye soup with egg and sausage
  • Regional sauerkraut soup with ribs

“Main dishes”

  • Pork shank
  • Pork sirloin with boletus mushroom sauce served with mashed potatoes and grilled vegetables
  • Breaded pork chop served with mashed potatoes and stewed sauerkraut
  • Dumplings with meat and becon greaves
  • Grilled pork neck served with highlanders potato cakes and mix salad
  • Chicken roll with dried tomatoes and carrots served with potatoes and mix salad in tarragon sauce
  • Chicken breast stuffed with ham and regional sheep cheese served with mashed potatoes and salad mix
  • Grilled chicken breast served with french fries and salad mix
  • Beef tenderloin with a green pepper sauce served with fried potatoes and grilled zucchini
  • Potato cakes with goulash and sour cream or solo
  • Beef goulash (stew) with bread
  • Sheepmeat served with chips in the mix salad with garlic
  • Leg of mutton served with potato dumplings and glazed beets
  • Trout from the stream with almonds served with baked potatoes and salad mix
  • Trout from the oven served with potatoes with dill and a bouquet of vegetables
  • Cod fillet with steamed vegetables and rice

“Pasta dishes”

  • Spaghetti with Parma ham, tomatoes and arugula
  • Tagliatelle with grilled chicken, capers, dried tomatoes in a cream sauce
  • Pappardelle with boletus mushroom and pork sirloin

“Menu for children”

  • WINNIE THE POOH DISH (breaded chicken fillet, chips, salad)
  • CHEERFUL SMURF (Fish in breadcrumbs, mashed potatoes, salad)
  • FOREST GOURMAND (meatballs with cream sauce, mashed potatoes, salad)
  • PANCAKES WITH CHEESE AND FRUIT OR JAM

“Desserts”

  • VIENNESE CHEESECAKE
  • “CHARLOTTE” APPLE PIE
  • “CHARLOTTE” APPLE PIE WITH VANILLA ICE CREAM
  • ICE CREAM WITH WHIPPED CREAM AND ICING
  • ICE CREAM WITH FRUIT
  • CHOCOLATE ICE CREAM WITH ADVOCAAT LIQUOR
  • VANILLA ICE CREAM WITH STRAWBERRY MOUSSE

“SPECIALITIES FROM BREAD OVEN AND ROASTING GRILL “

  • Grilled maturing beef tenderloin (about 1.6 kilograms) – about 256,00 PLN / approx. 8 servings (reservation required one day in advance)
  • Grilled salmon about 2, 5 kg – about 165,00 PLN / approx. 10 servings (reservation required one day in advance)
  • Roasted piglet 20 kg – 960.00 PLN / approx. 40-50 servings (reservation required 7 days in advance
  • Roasted piglet stuffed with meat / meat and barley about 25 kg – 1200.00 PLN / approx. 50 servings (reservation required 7 days in advance)
  • Baked ham with bone around 8 kg – 400.00 PLN / approx. 30 servings (reservation required 7 days in advance)
  • Roasted lamb about 12 kg – 600.00 PLN / approx. 15 servings (reservation required 7 days in advance)

Orders must be made by phone or e-mail one week in advance at the reception.

CATERING SERVICES FOR GROUPS

[:]