+48 18 20 11 317 mobile + 48 728 864 485 Karolówka Hotel Zakopane ul. Chłabówka 1

Menu Restauracji Hotelu Dwór Karolówka***

Oferta dań a’la carte serwowanych w restauracji hotelu.

Przystawki

  • Carpaccio z polędwicy wołowej + grzanki czosnkowe
  • Grillowany oscypek z sosem żurawinowym
  • Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami zapieczona serem owczym na mixie sałat
  • “Owijacze” – schab i ser w chrupiących plastrach boczku z chrzanem
  • Deska serów i wędlin
  • „Moskole” – góralskie placki z tłuczonych ziemniaków, pieczone na blasze podawane z masełkiem czosnkowym i bryndzą
  • Roladki z szynki parmeńskiej z grillowaną cukinią i parmezanem

Sałatki

  • Sałatka z wędzonym pstrągiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Barszcz czerwony solo / z uszkami
  • Krem z pomidorów z mozzarellą
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą

Dania główne

  • Golonka po zbójnicku
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym podane z ziemniakami puree i warzywami grillowanymi
  • Kotlet schabowy podany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
  • Pierogi z mięsem i skwarkami
  • Karczek z grilla podany z moskolami i mixem sałat
  • Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami i marchewką podana z ziemniakami i mixem sałat w sosie estragonowym
  • „SAKIEW GÓRALSKA” – filet z kurczaka nadziewany szynką i serami regionalnymi podany z puree ziemniaczanym i zestawem surówek
  • GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA podany z frytkami i zestawem surówek
  • Polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu podana z ziemniakami z patelni i grillowaną cukinią
  • PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ   lub  SOLO
  • GULASZ WOŁOWY W KOCIOŁKU podany z pieczywem
  • Kofty baranie podane z frytkami na mixie sałat z dipem czosnkowym
  • Udziec barani podany z kopytkami ziemniaczanymi i buraczkami glazurowymi
  • Pstrąg z potoka z migdałami podany z ziemniakami opiekanymi i mixem sałat
  • Pstrąg z pieca podany z ziemniakami z koperkiem i bukietem warzyw
  • Filet z dorsza na parze z warzywami i ryżem

Makarony

  • Spaghetti z szynką parmeńską, pomidorami i rukolą
  • Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami
  • Pappardelle w sosie borowikowym i polędwiczką wieprzową

Dla dzieci

  • PRZYSMAK KUBUSIA PUCHATKA (filet z kurczaka panierowany + frytki + surówka)
  • WESOŁY SMERF (sola panierowana + ziemniaki puree + surówka)
  • LEŚNY ŁASUCH (pulpeciki z drobiu w sosie śmietanowym + ziemniaki puree + surówka)
  • NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI  /LUB Z KONFITURĄ

Desery

  • SERNIK WIEDEŃSKI
  • SZARLOTKA
  • SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI WANILIOWYMI
  • LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ
  • DESER LODOWY Z OWOCAMI
  • LODY CZEKOLADOWE Z ADWOKATEM
  • LODY WANILIOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Specjały z pieca chlebowego i rusztu

  • Polędwica wołowa dojrzewająca z rusztu ok. 1,6 kg – ok. 256,00 PLN/ok. 8 porcji (wymagana rezerwacja z 1 dniowym wyprzedzeniem)
  • Łosoś z rusztu ok.2,5 kg – ok. 165,00 PLN/ok. 10 porcji (wymagana rezerwacja z 1 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone prosię ok. 20 kg – 960,00 PLN/ok. 40-50 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone prosię faszerowane mięsem/mięsem z kaszą ok. 25 kg – 1200,00 PLN/ok. 50 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczona szynka z kością ok. 8 kg – 400,00 PLN/ok. 30 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)
  • Pieczone jagnię ok. 12 kg – 600,00 PLN/ok. 15 porcji (wymagana rezerwacja z 7 dniowym wyprzedzeniem)

Ustalenia odnośnie zamówienia należy złożyć telefonicznie lub mailowo z tygodniowym wyprzedzeniem w recepcji hotelowej.

OFERTA GASTRONOMICZNA DLA GRUP