+48 18 20 11 317 mobile + 48 728 864 485 Karolówka Hotel Zakopane ul. Chłabówka 1

Specjały z pieca chlebowego – Hotel Dwór Karolówka***


Zabawa przy muzyce góralskiej, uczta ze specjałami typowymi dla Podhala; wyborne mięsa, moskole z bryndzom, szynka pieczona w piecu chlebowym…
Serwowane potrawy wymagają dłuższych przygotowań ze względu na tradycyjne receptury serwowanych mięs. Dlatego prosimy o wcześniejsze ustalenia zamówienia telefonicznie lub mailowo przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem w recepcji hotelowej.
 

Przystawka:

  • Grillowany oscypek z sosem żurawinowym

Zupa:

  • Żurek podany w chlebie

Dania Główne do wyboru:

  • Udziec jagnięcy z pieca ok 2,5kg – ok.5-6 porcji – ta propozycja jest dostępna na bieżąco
  • Pieczona szynka ok. 8 kg – ok. 30 porcji
  • Pieczone prosię faszerowane mięsem/mięsem z kaszą ok.12 kg – ok.30-40 porcji
  • Łosoś z rusztu ok.2,5 kg – ok. 10 porcji
  • Polędwica wołowa dojrzewająca z rusztu ok. 1,6 kg – ok. 8 porcji

Dodatki:

  • Ziemniaczki prażone
  • Zasmażana kapusta
  • Ogórki kiszone

Deser:

  • Regionalny kołacz drożdżowy z owocami i kruszonką