Specjały z pieca chlebowego – Hotel Dwór Karolówka***
Zabawa przy muzyce góralskiej, uczta ze specjałami typowymi dla Podhala; wyborne mięsa, moskole z bryndzom, szynka pieczona w piecu chlebowym…
Serwowane potrawy wymagają dłuższych przygotowań ze względu na tradycyjne receptury serwowanych mięs. Dlatego prosimy o wcześniejsze ustalenia zamówienia telefonicznie lub mailowo przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem w recepcji hotelowej.
Przystawka:
- Grillowany oscypek z sosem żurawinowym
Zupa:
- Żurek podany w chlebie
Dania Główne do wyboru:
- Udziec jagnięcy z pieca ok 2,5kg – ok.5-6 porcji – ta propozycja jest dostępna na bieżąco
- Pieczona szynka ok. 8 kg – ok. 30 porcji
- Pieczone prosię faszerowane mięsem/mięsem z kaszą ok.12 kg – ok.30-40 porcji
- Łosoś z rusztu ok.2,5 kg – ok. 10 porcji
- Polędwica wołowa dojrzewająca z rusztu ok. 1,6 kg – ok. 8 porcji
Dodatki:
- Ziemniaczki prażone
- Zasmażana kapusta
- Ogórki kiszone
Deser:
- Regionalny kołacz drożdżowy z owocami i kruszonką