Obiad w formie bufetu – Hotel Dwór Karolówka***
Oferta obiadu dla grup zorganizowanych podawana w podgrzewaczach i bemarach. Uczta wielu smaków, z barem sałatkowym.
WERSJA PODSTAWOWA
Dania ciepłe w bufecie podane w podgrzewaczach
Dania główne- proszę wybrać jeden zestaw:
Zestaw I
- Zupa gulaszowa z pieczywem
- Lasagne z warzywami i z sosem beszamelowym
- Schab szpikowany ze śliwką
- Mintaj w cieście koperkowym
Zestaw II
- Żurek z białą kiełbasą
- Risotto z warzywami
- Pieczeń z karkówki
- Miruna panierowana
Zestaw III
- Zupa grzybowa
- Gyros
- Spaghetti Bolognesse
- Sałatka z wędzonym pstrągiem
- Bukiet warzyw na parze
Zestaw IV
- Kwaśnica
- Pierś z kurczaka nadziewana z serem górskim i szynką
- Warzywa grillowane
- Dorsz saute
Zestaw V
- Zupa jarzynowa
- Makaron Tagliatelle z serami górskimi
- Kotlet Kasztelan (kotlet wieprzowy nadziewany pieczarkami i cebulką)
- Brokuły z masłem czosnkowym
Zestaw VI
- Barszcz czerwony z uszkami
- Tarta nadziewana szpinakiem, serem pleśniowym i serami regionalnymi
- Pierś z kurczaka po parysku
- Karkówka w sosie pieczeniowym
Dodatkowo w każdym zestawie dwa rodzaje dodatków skrobiowych oraz bar sałatkowy
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Frytki
- Kluski śląskie
- Bar sałatkowy (3 rodzaje sałatek każdego dnia)
NAPOJE
- soki, woda mineralna gazowana i niegazowana
WERSJA ROZSZERZONA
Obiad podany w wersji powiększonej o desery i przekąski zimne
DESERY
- Klosz owoców
- Ciasto dnia (świeże ciasta pieczone przez cukiernika Karolówki). Do wyboru: sernik wiedeński, szarlotka, WZ, ciasto Królewicz, Delicja lub desery: galaretka z owocami, fantazja truskawkowa, panna cotta, sałatka owocowa
PRZEKĄSKI ZIMNE – PRZYSTAWKI 1 opcja do wyboru
- Ryba po grecku
- Tymbaliki drobiowe
- Roladki szynkowe w auszpiku z nadzieniem chrzanowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego pikantne
- Śledź w śmietanie
- Grzanki z pomidorami i bazylią
- Pomidory nadziewane sałatką jarzynową
- Caprese