Obiady, obiadokolacje - Hotel Dwór Karolówka***
Oferta dla grup zorganizowanych obiadów serwowanych, różnorodna oferta dań głównych, znakomitych deserów.
Obiad 4-daniowy
Zestaw I
- Owijacze – schab w chrupiących plastrach w boczku
- Krem z pomidorów
- Pierś z kurczaka nadziewana brokułami i serem gorgonzola z sosem z białego wina, podana z rozetką ziemniaczaną i bukietem warzyw
- Lody waniliowe z musem truskawkowym
- Kompot
Zestaw II
- Sałatka grecka
- Zupa grzybowa z grzankami
- Roladki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą w sosie rokforowym, podane z ziemniakami puree i bukietem warzyw
- Sałatka owocowa
- Kompot
Zestaw III
- Tarta nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym, podana na mixie sałat
- Krem brokułowy z prażonymi migdałami
- Kotlet kasztelan podany z ziemniakami z koperkiem i kapustą zasmażaną
- Tiramisu
- Kompot
Zestaw IV
- Caprese (ser mozzarella z pomidorami i bazylią i pesto)
- Zupa czosnkowa serem i z grzankami
- Karczek z grilla z ziemniakami puree i zestawem surówek
- Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- Kompot
Zestaw V
- Oscypek z żurawiną
- Barszcz czerwony z uszkami
- Pstrąg pieczony w ziołach z migdałami podany z puree ziemniaczanym i brokułami
- Sernik wiedeński
- Kompot
Obiad 3-daniowy
Zestaw I
- Barszcz ukraiński
- Pierś z indyka faszerowana boczkiem z białym sosem, ryżem i bukietem warzyw
- Puchar lodowy
- Kompot
Zestaw II
- Żur staropolski z kiełbasą i jajkiem
- Mintaj w cieście koperkowym podany z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
- Galaretka z owocami
- Kompot
Zestaw III
- Rosół domowy z makaronem
- Pierś z kurczaka po parysku podana z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej
- Panna Cotta
- Kompot
Zestaw IV
- Zupa grzybowa
- Staropolska pieczeń ze schabu szpikowanego z sosem tymiankowo – miodowym, podana z purée ziemniaczanym i buraczkami
- Deser lodowy
- Kompot
Zestaw V
- Kwaśnica
- Roladka wołowa podana z kluskami śląskimi i kapustą modrą
- Fantazja truskawkowa
- Kompot