+48 18 20 11 317 mobile + 48 728 864 485 Karolówka Hotel Zakopane ul. Chłabówka 1

Obiady, obiadokolacje - Hotel Dwór Karolówka***

Oferta dla grup zorganizowanych obiadów serwowanych, różnorodna oferta dań głównych, znakomitych deserów.

Obiad 4-daniowy

Zestaw I

  • Owijacze – schab w chrupiących plastrach w boczku
  • Krem z pomidorów
  • Pierś z kurczaka nadziewana brokułami i serem gorgonzola z sosem z białego wina, podana z rozetką ziemniaczaną i bukietem warzyw
  • Lody waniliowe z musem truskawkowym
  • Kompot

Zestaw II

  • Sałatka grecka
  • Zupa grzybowa z grzankami
  • Roladki wieprzowe ze szpinakiem i mozzarellą w sosie rokforowym, podane z ziemniakami puree i bukietem warzyw
  • Sałatka owocowa
  • Kompot

Zestaw III

  • Tarta nadziewana szpinakiem i serem pleśniowym, podana na mixie sałat
  • Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  • Kotlet kasztelan podany z ziemniakami z koperkiem i kapustą zasmażaną
  • Tiramisu
  • Kompot

Zestaw IV

  • Caprese (ser mozzarella z pomidorami i bazylią i pesto)
  • Zupa czosnkowa serem i z grzankami
  • Karczek z grilla z ziemniakami puree i zestawem surówek
  • Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
  • Kompot

Zestaw V

  • Oscypek z żurawiną
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Pstrąg pieczony w ziołach z migdałami podany z puree ziemniaczanym i brokułami
  • Sernik wiedeński
  • Kompot

 

Obiad 3-daniowy

Zestaw I

  • Barszcz ukraiński
  • Pierś z indyka faszerowana boczkiem z białym sosem, ryżem i bukietem warzyw
  • Puchar lodowy
  • Kompot

Zestaw II

  • Żur staropolski z kiełbasą i jajkiem
  • Mintaj w cieście koperkowym podany z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
  • Galaretka z owocami
  • Kompot

Zestaw III

  • Rosół domowy z makaronem
  • Pierś z kurczaka po parysku podana z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej
  • Panna Cotta
  • Kompot

Zestaw IV

  • Zupa grzybowa
  • Staropolska pieczeń ze schabu szpikowanego z sosem tymiankowo – miodowym, podana z purée ziemniaczanym i buraczkami
  • Deser lodowy
  • Kompot

Zestaw V

  • Kwaśnica
  • Roladka wołowa podana z kluskami śląskimi i kapustą modrą
  • Fantazja truskawkowa
  • Kompot