Menu – Śniadanie Wielkanocne Zakopane Restauracja Hotelu Dwór Karolówka
Wielkanocna oferta restauracji Karolówka - Świąteczne Menu Pakietu Wielkanoc 2024
Nasza specjalna oferta – niedzielne Śniadanie Wielkanocne 31.03.2024r
Zapraszamy w godzinach od 8.00 do 11.00
Wielkanocne śniadanie – bufet z dodatkowym wyborem specjalnych w tym dniu przysmaków świątecznych :
- Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą
- Jajka faszerowane
- Podhalańskie wędliny świąteczne i sery
- Galantyny, tymbaliki, roladki szynkowe z chrzanem w auszpiku
- Pasztety
- Sałatki i pasty
- Chrzan z jajkami do wędlin…
- Świąteczne ciasta, kawa z ekspresu, soki, owoce bez ograniczeń
Menu Wielkanocne – cennik Wielkanoc Zakopane 2024
codziennie specjalne śniadania świąteczne – bufet od 8.00 do 10.00 | niedziela 31.03.24r – Śniadanie Wielkanocne – bufet od 8.00-11.00 | obiadokolacje z deserem serwowane od 13.00 do 21.00 |
---|---|---|
cena 80.00 PLN | cena 140.00PLN | cena 100.00PLN |
- Dzieci od 3 do 10 lat – zniżka 30% (obiadokolacja z deserem – porcja dla dzieci)
Menu Wielkanocne – Wielkanoc Zakopane 2024
Codziennie śniadania w formie bufetu szwedzkiego dania ciepłe i zimna płyta, codziennie ciasto świąteczne, kawa z ekspresu, herbata, soki, owoce – bez ograniczeń.
Obiadokolacje – każdego dnia do wyboru dwie wersje menu: zup, dań głównych, deserów, oraz lampka wina lub woda mineralna dla dzieci kompot .
Wielki Piątek
Obiad
ZUPA:
- Rosół z makaronem
- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE:
- Ryba miruna w cieście koperkowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej
- Grillowany filet z kurczaka z bekonem i serami regionalnymi, ziemniaki opiekane, mix sałat
DESERY:
- Truskawkowy deser w stylu Panna Cotta
- Ciasto W-Z – czekoladowy biszkopt z bitą śmietaną i wiśniami
Wielka Sobota
Obiad
ZUPA:
- Rosół z makaronem
- Krem cebulowy z serowymi grzankami
DANIE GŁÓWNE:
- Roladka drobiowa na parze z nadzieniem z suszonych pomidorów i mozzarelli, w sosie estragonowym z ziemniakami puree i zestawem surówek
- Szynka wieprzowa z sosem borowikowym z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami z chrzanem i jabłkiem
DESER:
- Deser lodowy z Advocatem
- Pascha Wielkanocna
Niedziela Wielkanocna
Obiad
ZUPA:
- Rosół z makaronem
- Barszczyk czerwony na wędzące z kołdunami z jagnięciną
DANIE GŁÓWNE:
- Polędwiczki wieprzowe na musie czosnkowym z marynowanymi pomidorami i ziemniaczanymi kopytkami
- Pierś z indyka w towarzystwie pieczarek duszona w białym winie, ziemniaki pieczone z rozmarynem i surówka z białej kapusty
DESER:
- Gruszka na kruchym cieście z miodem i gorgonzolą
- Deser lodowy Stracciatella z bitą śmietaną i czekoladą
Poniedziałek Wielkanocny
Obiad
ZUPA:
- Rosół z makaronem
- Kwaśnica na boczki z wędzonym żeberkiem
DANIE GŁÓWNE:
- Łosoś w sosie serowo szpinakowym z ryżem, bukietem warzyw na parze
- Udziec jagnięcy w sosie własnym z selerowym puree i fasolką szparagową
DESER:
- Ciasto wiosenne – Leśny Mech
- Fantazja lodowa z owocami i bitą śmietaną
Śniadanie Wielkanocne Hotel Dwór Karolówka Restauracja Zakopane