Menu Restauracji Hotelu Dwór Karolówka***
Oferta dań a’la carte serwowanych w restauracji hotelu.
Przystawki
- Grillowany oscypek z sosem żurawinowym
- Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami zapieczona serem owczym na mixie sałat
- „Owijacze” – schab i ser w chrupiących plastrach boczku z chrzanem
- Deska serów i wędlin
- „Moskole” – góralskie placki z tłuczonych ziemniaków, pieczone na blasze podawane z masełkiem czosnkowym i bryndzą
- Roladki z szynki parmeńskiej z grillowaną cukinią i parmezanem
Sałatki
- Sałatka grecka
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
Zupy
- Rosół z makaronem
- Barszcz czerwony z krokietem / z pierożkami serowymi
- Kwaśnica z żeberkiem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
Dania główne
- Golonka po zbójnicku
- Kotlet schabowy podany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
- Pierogi z mięsem i skwarkami
- Karczek z grilla podany z moskolami i mixem sałat
- GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA podany z frytkami i mixem sałat
- PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ lub SOLO
- Kofty baranie podane z frytkami na mixie sałat z dipem czosnkowym
- Udziec barani podany z kopytkami ziemniaczanymi i buraczkami glazurowymi
- Pstrąg z potoka z migdałami podany z ziemniakami opiekanymi i mixem sałat
- Karp panierowany z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z białej kapusty
Makarony
- Spaghetti Bolognese z parmezanem
- Penne ze szpinakiem, czosnkiem i bryndzą
Dla dzieci
- PRZYSMAK KUBUSIA PUCHATKA (filet z kurczaka panierowany + frytki + surówka z merchewki)
- WESOŁY SMERF (rybka panierowana + ziemniaki puree + surówka)
- NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI /LUB Z KONFITURĄ
Desery
- SERNIK WIEDEŃSKI
- SZARLOTKA
- SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI WANILIOWYMI
- LODY Z BITĄ ŚMIETANĄ I POLEWĄ
- SAŁATKA OWOCOWA – KOKTAJLOWA
- LODY CZEKOLADOWE Z ADWOKATEM
- LODY WANILIOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM