Obiad w formie bufetu – Hotel Dwór Karolówka***
Oferta obiadu dla grup zorganizowanych podawana w podgrzewaczach i bemarach. Uczta wielu smaków, z barem sałatkowym.
WERSJA PODSTAWOWA
Dania ciepłe w bufecie podane w podgrzewaczach
Dania główne- proszę wybrać jeden zestaw:
Zestaw I
- Zupa gulaszowa z pieczywem
 - Lasagne z warzywami i z sosem beszamelowym
 - Schab szpikowany ze śliwką
 - Mintaj w cieście koperkowym
 
Zestaw II
- Żurek z białą kiełbasą
 - Risotto z warzywami
 - Pieczeń z karkówki
 - Miruna panierowana
 
Zestaw III
- Zupa grzybowa
 - Gyros
 - Spaghetti Bolognesse
 - Sałatka z wędzonym pstrągiem
 - Bukiet warzyw na parze
 
Zestaw IV
- Kwaśnica
 - Pierś z kurczaka nadziewana z serem górskim i szynką
 - Warzywa grillowane
 - Dorsz saute
 
Zestaw V
- Zupa jarzynowa
 - Makaron Tagliatelle z serami górskimi
 - Kotlet Kasztelan (kotlet wieprzowy nadziewany pieczarkami i cebulką)
 - Brokuły z masłem czosnkowym
 
Zestaw VI
- Barszcz czerwony z uszkami
 - Tarta nadziewana szpinakiem, serem pleśniowym i serami regionalnymi
 - Pierś z kurczaka po parysku
 - Karkówka w sosie pieczeniowym
 
Dodatkowo w każdym zestawie dwa rodzaje dodatków skrobiowych oraz bar sałatkowy
- Ziemniaki z koperkiem
 - Ziemniaki opiekane
 - Frytki
 - Kluski śląskie
 - Bar sałatkowy (3 rodzaje sałatek każdego dnia)
 
NAPOJE
- soki, woda mineralna gazowana i niegazowana
 
WERSJA ROZSZERZONA
Obiad podany w wersji powiększonej o desery i przekąski zimne
DESERY
- Klosz owoców
 - Ciasto dnia (świeże ciasta pieczone przez cukiernika Karolówki). Do wyboru: sernik wiedeński, szarlotka, WZ, ciasto Królewicz, Delicja lub desery: galaretka z owocami, fantazja truskawkowa, panna cotta, sałatka owocowa
 
PRZEKĄSKI ZIMNE – PRZYSTAWKI 1 opcja do wyboru
- Ryba po grecku
 - Tymbaliki drobiowe
 - Roladki szynkowe w auszpiku z nadzieniem chrzanowym
 - Paszteciki z ciasta francuskiego pikantne
 - Śledź w śmietanie
 - Grzanki z pomidorami i bazylią
 - Pomidory nadziewane sałatką jarzynową
 - Caprese