Menu – Śniadanie Wielkanocne Zakopane Restauracja Hotelu Dwór Karolówka

Wielkanocna oferta restauracji Karolówka - Świąteczne Menu Pakietu Wielkanoc 2021
Nasza specjalna oferta – niedzielne Śniadanie Wielkanocne 05.04.2021r
Zapraszamy w godzinach od 8.00 do 11.00
Wielkanocne śniadanie – bufet z dodatkowym wyborem specjalnych w tym dniu przysmaków świątecznych :
- Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą
- Jajka faszerowane
- Podhalańskie wędliny świąteczne i sery
- Galantyny, tymbaliki, roladki szynkowe z chrzanem w auszpiku
- Pasztety
- Sałatki i pasty
- Chrzan z jajkami do wędlin…
- Świąteczne ciasta, kawa z ekspresu, soki, owoce bez ograniczeń
Menu Wielkanocne – cennik Wielkanoc Zakopane 2021
Śniadania świąteczne- bufet od 8.00 do 10.00 | Śniadanie Wielkanocne – bufet od 8.00-11.00 | Obiadokolacje z deserem serwowane od 13.00 do 21.30 |
---|---|---|
cena 40.00 PLN | cena 80.00PLN | cena 80.00PLN |
Menu Wielkanocne – Wielkanoc Zakopane 2021
Codziennie śniadania w formie bufetu szwedzkiego dania ciepłe i zimna płyta, codziennie ciasto świąteczne, kawa z ekspresu, herbata, soki, owoce – bez ograniczeń.
Obiadokolacje – każdego dnia do wyboru dwie wersje menu: zup, dań głównych, deserów, oraz lampka wina lub soku.
Wielki Piątek
Obiad
ZUPA:
- Krem z brokułów
- Barszcz czerwony ukraiński
DANIE GŁÓWNE:
- Dorsz duszony w warzywach z ryżem curry
- Sakiew góralska drobiowa nadziewana szynką i serami regionalnymi z ziemniakami puree i zestawem surówek
DESERY:
- Ciasto “Oczy Carycy”
- Ciasto “Snikers”
Wielka Sobota
Obiad
ZUPA:
- Kwaśnica na żeberkach
- Krem z pomidorów z mozarellą
DANIE GŁÓWNE:
- Roladka drobiowa Sous-vide w sosie estragonowym z ziemniakami puree i bukietem warzyw
- Karkówka duszona w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi i buraczkami glazurowanymi
DESER:
- Deser “Oreo – truskawkowo – śmietankowy”
- Ciasto “Cappucino”
Niedziela Wielkanocna
Obiad
ZUPA:
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Świąteczny rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
- Szynka wieprzowa z pieca z sosem pieczeniowym z ziemniaczkami z rozmarynem i kapustą modrą
- Udko kaczki w pomarańczach i winie, ziemniaki puree, młoda marchew w glazurze
DESER:
- Pana Cotta z polewą malinową
- Łącki przekładaniec
Poniedziałek Wielkanocny
Obiad
ZUPA:
- Barszcz czerwony z uszkami
- Krem z pieczarek z pikantnymi grzankami
DANIE GŁÓWNE:
- Schab szpikowany ze śliwką z kluskami śląskimi i zestawem surówek
- De volaille z frytkami i surówką z marchewki
DESER:
- Ciasto “Królewicz”
- Deser lodowy
Śniadanie Wielkanocne Hotel Dwór Karolówka Restauracja Zakopane